Primele studii asupra bioritmurilor au fost facute in Berlin in secolul 19, de catre cercetatorul Wilhelm Fliess. Acesta a dezvoltat doua teorii majore: prima, ca natura pune in om niste „ceasuri principale interne”, care incep sa ticaie in momentul nasterii si continua sa mearga tot timpul vietii, si a doua, ca unul din aceste ceasuri are o perioada de 23 de zile, influentand conditia fizica a omului, si altul are o perioada de 28 de zile, influentand emotiile sau gradul de senzitivitate.

Teoria bioritmului poate explica de ce ne simtim bine sau rau intr-o zi, fara a avea o cauza aparenta pentru aceasta. Intr-o anumita zi ne simtim obositi si n-avem chef de nimic, in alta suntem plini de energie si putem muta muntii din loc.

Aceasta teorie face posibila cunoasterea datei cand o persoana poate avea randamentul maxim in afaceri, sport, educatie, si chiar in viata privata.

Bioritmurile sunt folosite pentru a preveni accidentele, pentru a controla starea de sanatate a unei persoane si pentru a vedea compatibilitatea intre doua persoane.

Fiecare din aceste bioritmuri incep la momentul nasterii. Ciclul este impartit intr-o faza activa (cea de deasupra liniei de nivel zero) si intr-una pasiva (dedesubtul acestei linii). Ziua cand faza se schimba de la cea activa la cea pasiva sau invers, se numeste zi critica. In timpul zilei critice abilitatile asociate bioritmului respectiv sunt instabile, si este recomandabil sa fii extrem de atent pe perioada acelei zile.

Download program de calcul a bioritmului

bioritm-20_ro.exe

………………………………………………………….