Asset 1

BIBLIA – download

Traducerea: Dumitru Cornilescu, 1921

Corectura ortografică:Miodrag Recheşan 2004
Nota lui Miodrag Rechesan
„Celor interesaţi de textul biblic sursă pentru diverse scopuri (dezvoltarea de programe biblice, analize textuale etc.) le ofer posibilitatea să descarce doar textul propriu-zis, fără alte coduri de program.
Versiunea Bibliei a fost obţinută în urma corecturii ortografice a traducerii făcute de Dumitru Cornilescu în 1921. Mai multe detalii despre corectură şi cuvintele înlocuite sunt prezentate în partea de jos a paginii.

Deoarece corectura ortografică am făcut-o fără posibilitatea de a apela la profesionişti în domeniu, fiind presat de timp şi dispunând de un număr restrâns de surse de documentare, este posibil să se fi strecurat greşeli regretabile în procesul de prelucrare al textului sau în localizarea tuturor cuvintelor neadecvate sau eronate.

Vă încurajez să-mi semnalaţi orice greşeală pe care o descoperiţi în textul biblic. De asemenea, reveniţi la această pagină pentru a fi la curent cu ultimele versiuni ale textului biblic şi a programelor care se bazează pe acest text.

Personal, nu îmi asum nici o răspundere asupra consecinţelor ce decurg în urma folosirii acestei versiuni a textului biblic care nu poate fi considerată ca fiind perfectă. Scopul meu a fost de a pune la dispoziţia tuturor o versiune a Bibliei care să aibă la bază traducerea Cornilescu, să nu conţină cuvinte ieşite din uz, să fie cât mai corectă din punct de vedere ortografic şi să fie mult mai bună calitativ decât majoritatea versiunilor disponibile în formă electronică sau tipărită.

Biblia download

Acest fisier este arhivat si contine un fisier .doc ce poate fi citit in Open Office
si Microsoft Office.

Asset 1