In prezent publicatii serioase sau altele, penibile, insereaza in paginile lor si asa-zise recomandari astrologice, indicand ce sa faci si ce sa nu faci, despre bani, influenta sau dragoste, sanatate.. Daca asta ar fi astrologia, probabil ca acum nu ati fi citit aici despre asa un subiect.
Stiintele esoterice autentice sunt exceptionale, dar au printre dusmani vulgaritatea si prostia.
Deci, subliniem, in general puteti ocoli cu intelepciune sugestiile gregare ce ajung la noi in mass media, iar daca doriti sa gasiti ceva autentic, verificabil, cu aplicabilite practica si spirituala – este necesar sa va adresati unei persoane competente sau sa studiati in mod serios domeniul.
In afara de aceasta, chiar si in situatia in care va apropiati in mod autentic de aceasta cunoastere, nu uitati ca „astrele inclina , dar nu obliga” si aceasta este asa deoarece structura energiilor influentata de miscarile astrelor este, de fapt, doar scena energetica pe care evolueaza sufletul. Acesta este supus legilor lui proprii si deseori poate dejuca inclinatiile energetice ale astrelor, mai ales daca este un suflet treaz.

Marea capcana a celor care studiaza in mod autentic astrologia este aceea de a interpreta totul dintr-o perspectiva astrologica, uitand ca insasi cunoasterea lor despre aceasta stiinta este, totusi , limitata, si pot ignora, astfel, aspecte reale si importante, aflate „sub nasul lor”.
Adica „sa nu mai vada padurea din cauza copacilor”.
Prejudecatile care se formeaza in mintea celor mai multi care studiaza astrologia poate fi un obstacol mai mare decat ignorarea acestei stiinte,
care, in forma autentica, este o stiinta esoterica profunda si corecta.

Valoarea personala pe care o putem obtine din studiul astrologiei este data de situatia in care aplicam informatiile pentru a obtine un beneficiu spiritual practic si mai ales personal.
De obicei aceasta se realizeaza prin autocunoasterea problemelor si calitatilor noastre prin astrologie, lucrul spiritual pentru a depasi obstacolele si lucrul spiritual pentru a fructifica momentele astrale benefice.

Recomandarea noastra : este necesar sa va inarmati cu prudenta, intelepciune si spirit practic in judecatile dumneavoastra bazate pe informatii autentice astrologice…dar cea mai buna recomandare este :urmati-va inima…fiindca mintea te poate pacali cu usurinta, daca este doar ea singura (atunci cand este un instrument al inimii este, insa , foarte bine).

Leonard Radutz – Academia Esoterica AdAnima

Ştiinţa astrelor datează din cea mai veche Antichitate si, asa cum am mai mentionat, ea poate fi o stiinta esoterica, o cale spirituala sau un adjuvant pretios pe calea spirituala.

Cine nu crede ca asa-zisele astre influenteaza fiintele vii si chiar planeta intreaga, sa se informeze la politie despre marirea exceptionala a numarului de delicte, violente si accidente in perioada de luna plina. De exemplu, oamenii cu tulburari mentale din spitalele psihiatrice sunt foarte agitati si violenti in zilele cu luna plina. Cine nu crede, sa verifice, deoarece sunt notorii aceste aspecte.

În perioada clasică astrologia cuprindea deja cinci ramuri: astrologia sferică, astrologia naturală, astrologia judiciară sau genetliacă, astrologia medicală şi astrologia orară. Primele două aparţin astăzi ştiinţelor ortodoxe. Astrologia sferică nu este altceva decât străbuna astronomiei. Ea analizează mişcarea planetelor, stelelor şi aştrilor rătăcitori. Astrologia naturală îşi propune să elucideze influenţa fizică a aştrilor asupra cutremurelor de pământ, mareelor, climei, erupţiilor vulcanice şi timpului. Ea se înrudeşte cu geofizica, meteorologia şi vulcanologia. Astronomii, meteorologii şi vulcanologii nu practică celelalte trei ştiinţe, pentru că ele sunt considerate neverificabile.
Destul de uitată în zilele noastre, astrologia orară este, într-adevăr, o artă divinatorie. Operatorul observă harta cerului chiar atunci când consultantul îi pune întrebări, iar răspunsul său constă într-o interpretare a semnelor pe care ea le indică. Astrologia medicală ţine cont mai mult de aspectul cerului natal al individului. Ea este fondată pe aceleaşi principii ca şi astrologia judiciară, dar este mai specializată: permite descoperirea bolilor şi deficienţelor organice.
Dintre toate astrologiile, cea care a fost cea mai practicată (şi care a dobândit influenţă în mediile intelectuale după al doilea război mondial) este, fără îndoială, astrologia judiciară sau genetliacă. Ea este aceea care a devenit, în Europa, singura recunoscută şi folosită. Utilizează în comun cu astrologiile orară şi medicală un anumit număr de date, printre care semnele zodiacale. Dar nu ajunge să fii născut sub un anume semn pentru a te supune în mod sigur unui model caracterologic definit. Casele astrologice, planetele, aspectele lor, tranziturile lor au şi ele importanţă şi intervin în determinarea influenţelor care acţionează asupra destinului uman. De aceea, când face un horoscop, astrologul cere consultantului să precizeze, cu exactitate, locul şi data naşterii (cu o aproximaţie de un sfert de oră). Stabilirea unei teme necesită între altele calcule foarte riguroase şi o cunoaştere perfectă a efemeridelor – tablele astronomice – care dau pentru fiecare zi a anului poziţia astrelor.
Secolul al XVI-lea este vârsta de aur a astrologiei, cel puţin în Europa. Cardan, Crollius, G. Della Porta şi mulţi alţi savanţi, dacă nu toţi, de la Nostradamus la John Dee, fac speculaţii asupra astrelor. Ei consideră că fiinţa omenească este în relaţie cu Universul prin numeroase corespondenţe şi că există, în mod necesar, o analogie între microcosmos (fiinţa umană) şi macrocosm (ansamblul astrelor). Prin urmare, se postulează că stelele şi planetele au o influenţă asupra destinului. După Paracelsus, există o legătură strânsă şi aproape deterministă între cele şapte organe ale corpului şi cele şapte planete (cele cunoscute atunci). Doctorul în teologie şi ezoteristul Cornelius Agrippa (1486-1535) explică şi tinde să demonstreze, în cartea sa Despre filozofia ocultă, superioritatea semnelor zodiacului.
…………………………………………………………………….