Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii
https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii
https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/
- Timpul este o limitare dar el poate fi și un avantaj fiindcă ne ajută să înțelegem mai bine transformarea, să ne-o asumăm în mod conștient și, în măsura posibilităților și a necesităților, să o controlăm.
Pentru aceasta, este necesar să avem o triplă atitudine interioară.
În ordine:
A. raportarea la identificarea cu Sinele nemuritor Atman sau „Observatorul” din corpul nostru,
B. starea de „a fi” – germenele lui Sat – pura existență,
C. momentul prezent ce este în legătură cu timpul scalar – curgerea unisens a acestei energii a conștiinței.
- Meditația de comuniune cu Marea Putere Divina a Timpului și Transformării Kali ne transformă și ne oferă posibilitatea de a controla și de a transcende energia timpului.
- Este nevoie de tact, bunătate și iubire în interacțiunea cu timpul. Discernământul este necesar, iar el este în legătură cu nivelul de conștiință.
- Conștiența față de derularea timpului este o priză de conștiință ce se poate aprofunda, simțind energia timpului din ce în ce mai concret.
Timpul ne este, astfel, prieten. Conștientizarea lui poate avea savoare. De aceea, este de evitat să fim mereu „cu sufletul la gură”. Nu este înțelept să cultivăm o atitudine de „luptă cu timpul”.
Este bine să alocăm suficient timp pentru a realiza o activitate pentru a nu fi nevoiți să acționăm pripit.
- Energia nu trebuie risipită fără sens, ci cu tact și fără a manifesta o obsesie, cultivăm orientarea energiei noastre în direcțiile pe care le urmărim și astfel câștigăm timp.
- Generăm și întreținem permanent un set de priorități. Această acțiune este unul dintre cele mai bune instrumente de eficientizare a folosirii timpului.
- Facem listă cu lucrurile pe care le avem de făcut și o consultăm zilnic, dimineata pentru a stabili prioritățile iar seara pentru a evalua „opera” zilnică. Telefonul mobil poate fi aici un instrument foarte benefic.
- Cultivăm o modalitate de a păstra notițele deoarece ele sunt deseori utile mai târziu.
- Evaluăm viața noastră în general și diversele cazuri particulare ale ei și stabilim dacă nu purtăm poveri karmice care nu ne aparțin. Încredințăm altor persoane sarcinile care nu ne aparțin.
- Cerem ajutorul celorlalți pentru sarcinile karmice care ne aparțin dacă ne dăm seama în mod onest că avem nevoie de ajutor.
- Este absolut necesar să spunem „NU” cu tact, dar ferm ori de câte ori este nevoie, atât ego-ului nostru cât și celorlalți. Această abilitate odată câștigată va avea consecințe fundamentale asupra evoluției noastre spirituale.
- Urmărim să ajutăm din răsputeri celelalte ființe așa cum au nevoie și cum este posibil, în primul rând prin propria noastră devenire, devenind din ce în ce mai mult „un cadou” pentru ceilalți și dăruind acest „cadou” în mod detașat și neprecupețit .
Totuși, chiar dacă cererile celorlalți pot fi perfect justificate, trebuie să ne iubim și pe noi. „Iubeste-ți aproapele ca pe tine însuți” înseamnă și „să te iubesti pe tine însuți ca pe aproapele tău”.
Riscăm să fim o persoană superocupată dorind să facem mereu pe plac celorlalți și să blocăm sau să încetinim împlinirea propriei dharma sau meniri spirituale.
- Consultăm persoane de încredere în legătură cu felul în care folosim noi timpul și energia noastră. Aproape întotdeauna avem surpriza să constatăm că din exterior se văd cu mare ușurință aspecte cu valoare practică evidentă.
- Cultivăm cu perseverență ordinea interioară și exterioară, fără a renunța la spontaneitate și fără a deveni mecanici.
- Este înțelept să evităm tendința perfecționismului nejustificat. Numai Dumnezeu poate crea ceva perfect. Starea umană este caracterizată, în mod obișnuit, de limitare.
- Identificăm și folosim unitățile de timp mai mari pentru realizarea unor sarcini importante.
- Întreruperile dese duc, de obicei, la pierderea timpului, deci e bine să le evităm pe cât posibil. Capacitatea de a ne continua concentrarea pe termen lung ține însă și de forța noastră mentală și, când e cazul, de plăcerea de a face acel lucru.
- Autodisciplina este importantă pentru folosirea eficientă a timpului incluzând aici renunțarea la micimile sufletești, neacceptarea autoindulgenței și controlul ferm al tendințelor instinctuale și egotice.
- Împărțim sarcinile mari în elemente mici (mai ales când avem de-a face cu lucruri dificile sau neplăcute) – realizarea fiecărui
element este un impuls pentru realizarea celorlalte și este cheia realizării chiar și a celor mai gigantice proiecte.
- A avea grijă de felul în care ne petrecem timpul nu înseamnă să fim mereu obsedați ori stresați de aceasta. Urmărim să păstrăm spontaneitatea și autenticul ca o excepțională comoară a existenței noastre în corpul fizic.
- Păstrăm zilnic și săptămânal un timp pentru relaxare.
Este excepțional de benefic pentru propria noastră evoluție să dedicăm și o zi pe săptămână evoluției și transformării spirituale. De regulă foarte potrivită fiind pentru acest lucru ziua de duminica – dar nu este neaparat necesar sa fie aceasta zi.
Poate fi oricare.
Deși pare mult, existența unei astfel de zile nu numai că nu va afecta acumulările noastre materiale ori evoluția proiectelor noastre exterioare, ci chiar le va impulsiona.