Abheda yoga pentru folosirea mai eficientă a timpului

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
4 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

 • Timpul este o limitare dar el poate fi şi un avantaj fiindcă ne ajută să înţelegem mai bine transformarea, să ne-o asumăm în mod conştient şi, în măsura posibilităţilor şi a necesităţilor, să o controlăm.
  Pentru aceasta, este necesar să avem o triplă atitudine interioară.
  În ordine:
  A. raportarea la identificarea cu Sinele nemuritor Atman sau „Observatorul” din corpul nostru,
  B. starea de „a fi” - germenele lui Sat - pura existenţă,
  C. momentul prezent ce este în legătură cu timpul scalar - curgerea unisens a acestei energii a conştiinţei.
 • Meditaţia de comuniune cu Marea Putere Divina a Timpului şi Transformării Kali ne transformă şi ne oferă posibilitatea de a controla şi de a transcende energia timpului.
 • Este nevoie de tact, bunătate şi iubire în interacţiunea cu timpul. Discernământul este necesar, iar el este în legătură cu nivelul de conştiinţă.
 • Conştienţa faţă de derularea timpului este o priză de conştiinţă ce se poate aprofunda, simţind energia timpului din ce în ce mai concret.
  Timpul ne este, astfel, prieten. Conştientizarea lui poate avea savoare. De aceea, este de evitat să fim mereu „cu sufletul la gură”. Nu este înţelept să cultivăm o atitudine de „luptă cu timpul”.
  Este bine să alocăm suficient timp pentru a realiza o activitate pentru a nu fi nevoiţi să acţionăm pripit.
 • Energia nu trebuie risipită fără sens, ci cu tact şi fără a manifesta o obsesie, cultivăm orientarea energiei noastre în direcţiile pe care le urmărim şi astfel câştigăm timp.
 • Generăm şi întreţinem permanent un set de priorităţi. Această acţiune este unul dintre cele mai bune instrumente de eficientizare a folosirii timpului.
 • Facem listă cu lucrurile pe care le avem de făcut şi o consultăm zilnic, dimineata pentru a stabili priorităţile iar seara pentru a evalua „opera” zilnică. Telefonul mobil poate fi aici un instrument foarte benefic.
 • Cultivăm o modalitate de a păstra notiţele deoarece ele sunt deseori utile mai târziu.
 • Evaluăm viaţa noastră în general şi diversele cazuri particulare ale ei şi stabilim dacă nu purtăm poveri karmice care nu ne aparţin. Încredinţăm altor persoane sarcinile care nu ne aparţin.
 • Cerem ajutorul celorlalţi pentru sarcinile karmice care ne aparţin dacă ne dăm seama în mod onest că avem nevoie de ajutor.
 • Este absolut necesar să spunem „NU” cu tact, dar ferm ori de câte ori este nevoie, atât ego-ului nostru cât şi celorlalţi. Această abilitate odată câştigată va avea consecinţe fundamentale asupra evoluţiei noastre spirituale.
 • Urmărim să ajutăm din răsputeri celelalte fiinţe aşa cum au nevoie şi cum este posibil, în primul rând prin propria noastră devenire, devenind din ce în ce mai mult „un cadou” pentru ceilalţi şi dăruind acest „cadou” în mod detaşat şi neprecupeţit .
  Totuşi, chiar dacă cererile celorlalţi pot fi perfect justificate, trebuie să ne iubim şi pe noi. „Iubeste-ţi aproapele ca pe tine însuţi” înseamnă şi „să te iubesti pe tine însuţi ca pe aproapele tău”.
  Riscăm să fim o persoană superocupată dorind să facem mereu pe plac celorlalţi şi să blocăm sau să încetinim împlinirea propriei dharma sau meniri spirituale.
 • Consultăm persoane de încredere în legătură cu felul în care folosim noi timpul și energia noastră. Aproape întotdeauna avem surpriza să constatăm că din exterior se văd cu mare uşurinţă aspecte cu valoare practică evidentă.
 • Cultivăm cu perseverenţă ordinea interioară şi exterioară, fără a renunţa la spontaneitate şi fără a deveni mecanici.
 • Este înţelept să evităm tendinţa perfecţionismului nejustificat. Numai Dumnezeu poate crea ceva perfect. Starea umană este caracterizată, în mod obişnuit, de limitare.
 • Identificăm şi folosim unităţile de timp mai mari pentru realizarea unor sarcini importante.
 • Întreruperile dese duc, de obicei, la pierderea timpului, deci e bine să le evităm pe cât posibil. Capacitatea de a ne continua concentrarea pe termen lung ţine însă şi de forţa noastră mentală şi, când e cazul, de plăcerea de a face acel lucru.
 • Autodisciplina este importantă pentru folosirea eficientă a timpului incluzând aici renunţarea la micimile sufleteşti, neacceptarea autoindulgenţei şi controlul ferm al tendinţelor instinctuale şi egotice.
 • Împărţim sarcinile mari în elemente mici (mai ales când avem de-a face cu lucruri dificile sau neplăcute) – realizarea fiecărui
  element este un impuls pentru realizarea celorlalte și este cheia realizării chiar și a celor mai gigantice proiecte.
 • A avea grijă de felul în care ne petrecem timpul nu înseamnă să fim mereu obsedaţi ori stresaţi de aceasta. Urmărim să păstrăm spontaneitatea şi autenticul ca o excepţională comoară a existenţei noastre în corpul fizic.
 • Păstrăm zilnic şi săptămânal un timp pentru relaxare.
  Este excepţional de benefic pentru propria noastră evoluţie să dedicăm şi o zi pe săptămână evoluţiei şi transformării spirituale. De regulă foarte potrivită fiind pentru acest lucru ziua de duminica - dar nu este neaparat necesar sa fie aceasta zi.
  Poate fi oricare.
  Deşi pare mult, existenţa unei astfel de zile nu numai că nu va afecta acumulările noastre materiale ori evoluţia proiectelor noastre exterioare, ci chiar le va impulsiona.

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross