Eram speriată că nu voi mai putea învăța și practica Yoga

whatsapp-image-2016-10-17-at-7-47-33-am1Ma numesc Carmen Gherman, am 54 de ani, sunt un profesor cu doua job-uri (la stat si in privat) si am o viata de familie complicata.
Acum sase ani am înțeles mai bine menirea mea, eu ii spun „Misiunea vietii mele” (de fapt este vorba de dharma, înțelegerea mea despre rostul meu în viața).
Am fost ghidata, sprijinita, ajutata sa gasesc Calea evolutiei spirituale. Am intampinat multe piedici pe care, cu înțelegerea de acum, le consider tot atatea probe de aspiratie spirituala, de curaj, de vointa, de selectare a adevaratelor valori, cele universal valabile, cele in acord cu Ordinea Divina sau Ordinea Universală.

In aprilie 2015, am ajuns la Abheda Yoga ca si cum as fi acostat la un liman fericit dupa indelungate furtuni pe o mare de iluzii. Sunt convinsa ca putini cursanti au pasit pe Calea Inimii sub asemenea auspicii:
tremuram ca ,,frunza plopului” si nu reuseam sa imi gestionez emotiile;
Kundalini se trezise si actiona haotic;
imi era grozav de frica de o eventuala respingere,
eram speriată nu voi mai putea invata si practica Yoga; eram constienta ca fără Yoga nu voi putea sa imi realizez ceea ce v-am spus că este dharma mea
– rostul firesc si necesar al existenței mele.
De la fostul meu maestru spiritual primisem, mai intai prin comunicare telepatica si apoi prin comunicare verbala directa, urmatorul mesaj:
Varsta si afectiunile corpului fizic nu iti permit sa realizezi progrese adevarate pe Calea eliberarii spirituale. Mintea te impiedica si ea, este prea agitata, nu te poti concentra suficient, nu poti retrage simturile de la obiectele lor….Nu mai lucrez cu tine!

Ma simteam devastata, de parca ma lovise in plin un tsunami!

Dupa ce l-am intalnit pe Leo Radutz Radutz, dupa ce am vazut blandetea din zambetul sau, dupa ce am auzit cuvintele sale calde, incurajatoare, am stiut ca aceasta este Calea mea!
Am inceput cu mare incredere si entuziasm cursurile Abheda Yoga Academy.
In cele ce urmeaza, voi face un scurt comentariu din perspectiva pedagogica, de specialist in Stiintele Educatiei.
Abordarea maestrului nostru este holistica, actionand concomitent atat asupra corpului fizic, asupra corpului astral ( cu cele trei invelisuri, eteric, mental si supramental), cat si asupra corpului cauzal. Demersul domniei sale este construit pe nevoile cursantilor, respectand caracteristicile lor de varsta precum si pe cele individuale, acordand interes si consideratie pentru toti si pentru fiecare in parte.

Practicand aproape zilnic asanele invatate la curs, crescand treptat timpul pentru exersarea fiecarei posturi, mentinandu-ma la limita de confortabilitate si incercand sa o imping cate un milimetru mai departe, starea de sanatate mi s-a restabilit treptat.
Am sesizat curand declansarea unui proces complex de revitalizare si regenerare a corpului fizic.
Mintea mea a inceput sa se disciplineze treptat, sa se linisteasca pe masura ce reinvatam sa fac meditatie.
Capacitatea mea de concentrare a atentiei a crescut, concomitent curajul, vointa, autocontrolul emotional.
Sub ghidajul competent al lui Acharya Kundalini a ascensionat si a ars impuritatile degajand canalele energetice subtile, precum si principalii centrii de forta.
Vă spun sincer (știu că nu e ușor de crezut, fiindcă e trăirea mea) simt cum am descoperit in inima mea Iubirea, Adevarul, Lumina si Pacea, L-am redescoperit in inima mea spirituala pe Dumnezeu, cel Omniprezent, Omnipotent si Omniscient.

Astazi sunt in anul II la Abheda Yoga, ma simt fericita si onorata sa invat yoga la o asemenea scoala de elita.
Aici ma simt respectata si tratata cu consideratie, aici traiesc cu intensitate maxima clipa prezenta, cu voiosie adolescentina dar si cu responsabilitatea specifica maturitatii.
Oriunde as fi, astept cu nerabdare ziua de curs ca sa imi intalnesc in plan fizic maestrul spiritual, colegii de an, colegii mai mari sau mai mici, instructorii.
Oridecate ori imi practic asanele, incep meditatia sau pur si simplu am nevoie de un sfat, inchid ochii si sub pleoape imi apare ca zugravit chipul maestrului, care ne zambeste, ne incurajeaza si ne sustine spiritual. Stiu ca tot ceea ce ne-a invatat a fost un balsam pentru sufletul meu ranit, tot ceea ce ne-a invatat si ne invata ne este util in viata de zi cu zi, iar exemplul domniei sale ne determina sa dorim sa impartasim si celorlalti din bucuria noastra.

Dragi cautatori spirituali, din inima va invitam alaturi de noi pe Calea Inimii, Abheda Yoga!
37454748c3eb39d19997445b69a02eac

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top