Chogyal Namkhai Norbu este un maestru tibetan exceptional, care beneficiaza de investitura de a fi principalul continuator al traditiei dzogchen in lume, avand un lineage extrem de pur – a treia generatie dupa Padmashambhava, gratie multor therma ale lui Padmashambhava.

Putem considera ca este o gratie sa putem intra in contact cu aceasta traditie exceptionala intalnind un maestru tibetan valoros chiar in tara noastra, la Merigar Est, sediul scolii de Dzogchen aflat in comuna 23 August, pe litoralul romanesc, intre Costinesti si Mangalia.

Metodele traditiei dzogchen sunt eficiente si ele pot conduce aspirantul la obtinerea realizarii spirituale in mijlocul vietii.
Ele seamana foarte mult – la nivel esential – cu metodele nondualiste ale Căii Inimii AdAnima (Abheda), calea identitatii fundamentale dintre fiinta umana, lume si Dumnezeu.

Ceea ce este foarte deosebit in Dzogchen – Calea Perfectiunii și, totodata, un punct pozitiv, este faptul ca maestrul autentic al caii are posibilitatea sa le ofere discipolilor prin transmitere directa de la maestru la discipol o stare model, identica cu cu starea naturala, primordiala oricarei fiinte, starea perfecta – RIGPA. Aceasta transmitere il va ajuta apoi pe discipol să o constientizeze, ulterior, prin propriile sale forte.

Chogyal Namkhai Norbu organizeaza 16 – 23 august, 2013 Merigar East (localitatea 23 August pe litoralul romanesc) o retragere Dzogchen la care pot participa toti cei care se inscriu.
Taxa de inscriere este de minim 50 EU.

Exista, astfel, posibilitatea ca timp de 7 zile sa intrati in contact cu principalele discipline ale sistemului și sa cumparati numeroase carti despre Dzogchen, care sunt puse in vanzare, atat in limba engleza cat si in romana.

AICI – cum se ajunge la spatiul din comuna 23 August unde a fost organizat MERIGAR EST.

Acharya Leonard